Over ons

Laat ons jouw huis omtoveren in een thuis

Bij Bovenste Plank draait alles om vakmanschap. We zijn een hecht familiebedrijf en ons team stort zich vol overgave in ieder project met hun uitgebreide expertise en toewijding. We streven ernaar een omgeving te creëren waarin warmte, vertrouwdheid en transparantie centraal staan. Niet alleen naar onze klanten toe, maar ook in ons eigen team.

Wij geloven in het leveren van niets anders dan topkwaliteit. Zo kun je van ons eerlijke producten verwachten, met hout van de hoogste kwaliteit. Maar niet alleen de producten zijn van topkwaliteit – wij gaan verder dan alleen materiaal. Eerlijkheid naar de klant staat bij ons centraal. We zijn open en oprecht over onze processen, prijzen en verwachtingen, zodat je als klant precies weet wat je kunt verwachten.

Niet alleen kwaliteit, maar ook tevredenheid vinden we bij Bovenste Plank uiterst belangrijk. Ons team streeft ernaar met trots huiswaarts te keren, wetende dat ze zich volledig hebben ingezet voor het leveren van hoogwaardige houten vloeren. We nemen verantwoordelijkheid voor het gehele project, vanaf de houtselectie tot het leggen van de vloer. Dankzij onze volledige controle over het proces, garanderen we altijd vakmanschap van het hoogste niveau.

Onze specialiteit is ook écht speciaal

Bovenste Plank is gespecialiseerd in het maken en leggen van vloeren. Vooral van eikenhout, maar voor alle overige vloeren kunt u ook bij ons terecht. Door onze jarenlange ervaring en opgedane kennis op het gebied van houten vloeren kunnen we u van het beste advies voorzien.

Wij hebben de productie van onze vloeren en trappen in eigen fabriek. Daardoor hebben we het hele proces in eigen hand. Van fabricage tot afgewerkte vloerdelen die compleet met olie zijn voorzien. We werken uitsluitend met de beste producten. De sterkste lijm, de juiste berkenonderlaag, het mooiste hout. Hierdoor zijn wij in staat de beste kwaliteit te leveren. Wilt u weten hoe een eiken visgraat gemaakt wordt? Lees hier meer over op de website of bezoek ons bedrijf!

Gerard Kok

Eigenaar

Mijn naam is Gerard Kok, 41 jaar jong, trotse vader van drie prachtige kinderen en een onderweg, gelukkig getrouwd met mijn vrouw en zakelijke partner, Rowena. Samen staan we aan het roer van ons familiebedrijf, een droom die we samen hebben verwezenlijkt…

Rowena Kok

Eigenaresse

Bovenste Plank is gespecialiseerd in het maken en leggen van vloeren. Vooral van eikenhout, maar voor alle overige vloeren kunt u ook bij ons terecht. Door onze jarenlange ervaring en opgedane kennis op het gebied van houten vloeren kunnen we u van het beste advies voorzien.

Wij creëren een gevoel van thuis, zowel tussen onze werknemers als tussen ons en onze klanten.

Waarom Bovenste Plank?

Bij Bovenste Plank draait alles om vakmanschap. We zijn gewoon echte liefhebbers van houten vloeren! Ons team kent het klappen van de zweep en legt hart en ziel in elk project. Van de houtselectie tot het leggen, we gaan voor niets minder dan topkwaliteit. Dus als je bij ons aanklopt, kun je erop vertrouwen dat je niet alleen een vloer krijgt, maar een stukje ambachtelijk vakwerk dat je huis omtovert tot een echt thuis.

Als hecht familiebedrijf streeft Bovenste Plank naar een warme en vertrouwde omgeving, zowel binnen ons team als met onze klanten. Saamhorigheid staat bij ons hoog in het vaandel; we geloven in de kracht van samenwerking. Bij Bovenste Plank voelt iedereen zich verbonden, van onze medewerkers tot onze klanten. We streven ernaar om niet alleen vloeren te leggen, maar om een gevoel van thuis te creëren, waarin iedereen deel uitmaakt van onze familie.

Transparantie staat bij Bovenste Plank centraal. We geloven in het leveren van een eerlijk product met hout van de hoogste kwaliteit. Ons streven naar transparantie gaat verder dan alleen het materiaal; het omvat ook ons eerlijke verhaal naar de klant toe. We zijn open en oprecht over onze processen, prijzen en verwachtingen, zodat onze klanten precies weten wat ze kunnen verwachten. Binnen ons bedrijf streven we naar een cultuur van transparantie, waarin medewerkers blind kunnen vertrouwen op elkaar. Of het nu gaat om communicatie, besluitvorming of samenwerking, transparantie vormt de kern van ons bedrijf.

Tevredenheid is van groot belang bij Bovenste Plank, waar we streven naar voldoening voor zowel onze klanten als ons team. We vinden het belangrijk dat ons team met trots gevoel naar huis gaat, wetende dat ze hun hart en ziel hebben gelegd in de vloeren. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige houten vloeren, wat weer zorgt voor gelukkige klanten.​

Bovenste Plank omarmt verantwoordelijkheid als een kernwaarde. Gedurende de werkzaamheden gebruiken we ons inzicht om oplossingen te vinden die de verwachtingen overtreffen. We nemen verantwoordelijkheid voor het gehele project, vanaf de houtselectie tot het leggen van de vloer. Ons team zet zich volledig in om topkwaliteit te leveren, waarbij we elke uitdaging aangaan met vastberadenheid en toewijding. Als je bij ons aanklopt, kun je erop vertrouwen dat we niet alleen een vloer leveren, maar ook onze verantwoordelijkheid serieus nemen om een verbluffend eindresultaat te creëren.​

Het proces

Bovenste Plank produceert haar eigen eikenhouten vloeren. De verschillende facetten van dit proces worden hieronder in beeld gebracht. Wil je toch liever bij ons in de fabriek een kijkje nemen? Dat kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Onze fabriek

Neem een kijkje bij ons in de fabriek en showroom

Video afspelen
Video afspelen

Onze extra diensten

Onderhoud eikenhouten vloer en trap

Voor het behoud van uw eikenhouten vloer en/of eikenhouten trapbekleding doet u er goed aan dit regelmatig te onderhouden. Hiervoor verkopen wij onderhoudsmiddelen van zeer goede kwaliteit. U kunt dit echter ook aan ons uitbesteden. Met een vakkundige onderhoudsbeurt uitgevoerd door Bovenste Plank wordt de algehele levensduur van uw eikenhouten vloer verlengd. Zo wordt de natuurlijke schoonheid en tekening van het hout nieuw leven ingeblazen. Als u overgaat tot het laten uitvoeren van een onderhoudsbeurt, dan komt Bovenste Plank uw vloer bekijken en maakt de specialist een inventarisatie van uw vloer. Aansluitend polijst of schuurt Bovenste Plank uw vloer nauwkeurig machinaal op. Hierna wordt de eikenhouten vloer opnieuw van een kwaliteitsolie met een kleurtint naar wens voorzien en daarmee wordt uw vloer compleet afgerond. Het polijsten en oliën van uw eikenhouten vloer neemt maximaal één dag in beslag.

Monteren van houten vloeren

Bovenste Plank kan uw vloer op verschillende manieren leggen. De te gebruiken methode is afhankelijk van de huidige vloer in uw woning. Deze vloer fungeert als ondervloer en basis voor uw nieuwe vloer. We komen de bestaande ondervloer bij u thuis inspecteren, meten het vochtpercentage en besluiten in overleg met u hoe de vloer gemonteerd gaat worden.

Een houten vloer bestaat uit losse vloerdelen en kan daarmee volledig naar wens op verschillende manieren gelegd worden. Bovenste Plank legt vloeren met diverse legpatronen. Zo heb je onder andere de Hongaarse punt, mozaïek en visgraat. Vooral de Walvisgraat is tegenwoordig erg populair. Deze geeft de vloer een moderne uitstraling. Voorbeelden hiervan kunt u vinden in onze showroom.

Daarnaast worden houten vloeren zwevend of verlijmd gelegd op de bestaande ondervloer. Een vaste eikenhouten vloer wil zeggen dat de eikenhouten vloerdelen verlijmd worden aan de ondervloer. Bij een zwevende vloer vindt er geen verlijming met de ondervloer plaats en liggen de vloerdelen los op de ondervloer. Ons advies is om de vloer te verlijmen.

Een vaste vloer vertoont na verlijming geen beweging en kraakt niet wanneer er op gelopen wordt. In het geval van vloerverwarming is het verlijmd leggen van de vloer belangrijk. Door de lijmverbinding wordt de warmte direct overgebracht vanuit de ondervloer die omhoog gaat door de houten vloer.
Wij doen dit met een uniek systeem. Met behulp van contragewichten worden de planken goed aangedrukt en hechten de planken beter. Dit zorgt voor een extra stabiele houten vloer die vrijwel niet kraakt en geluid tegen gaat.

Een zwevende vloer werkt daarentegen isolerend door de luchtlaag die ontstaat tussen de ondervloer en de eikenhouten vloer. Deze isolerende werking is zeer ongewenst wanneer u vloerverwarming heeft. Veel warmte wordt dan niet door de houten vloer omhoog doorgevoerd. Bij een zwevende vloer ervaart u meer beweging en geluid tijdens het lopen op de vloer. Echter, is er door de luchtlaag wel reductie van de naklank.

Uiteraard is het ook mogelijk om uw laminaat of PVC vloer te laten leggen door Bovenste Plank.

Samengevat krijgt u een volledig pakket, als u door ons de vloer laat leggen:

  • Eerst bepalen we de kleur en geven we technisch advies
  • We komen bij u thuis metingen doen om te kijken of de huidige ondervloer geschikt is en/of hoe we deze geschikt kunnen maken
  • Dan primeren we de vloer. Dit maakt de vloer stofvrij en zorgt voor optimale aanhechting
  • Ten slotte monteren we de planken met behulp van contragewichten

Schuren

De natuurlijke schoonheid en tekening van het hout is kenmerkend voor eikenhout. Dat is het vaak de doorslaggevende factor voor mensen om te kiezen voor een vloer van eikenhout. Na verloop van tijd, afhankelijk van de aard en intensiviteit van het dagelijks gebruik, is uw eikenhouten vloer onderhevig aan slijtage. De levendigheid en tekening van het hout vermindert. Dit is een natuurlijk proces en dus normaal bij een natuurproduct als hout. Dan is de vloer schuren een uitkomst.

Voor het behoud van uw eikenhouten vloer en/of eikenhouten trapbekleding doet u er goed aan dit regelmatig te onderhouden. Met een vakkundige schuurbeurt, uitgevoerd door Bovenste Plank, wordt de algehele levensduur van uw eikenhouten vloer verlengd. Hierdoor wordt de natuurlijke schoonheid en tekening van het hout nieuw leven ingeblazen.

Het schuren van de vloer wordt in zijn geheel nauwkeurig en machinaal gedaan. Hiertoe dient de betreffende ruimte eerst volledig leeg gehaald te worden, zodat er makkelijker en zonder beschadigingen aan meubels het werk verricht kan worden. Na deze complete schuurbeurt is het mogelijk de eikenhouten vloer opnieuw van een kwaliteitsolie met kleurtint te voorzien.

Het opschuren van uw houten vloer neemt in totaal maximaal één dag in beslag. Wanneer u er voor kiest ook de vloer te laten oliën, neemt dat een dag extra in beslag. Na 24 uur, wanneer de nieuwe olielaag volledig in het eikenhout is getrokken, kan er weer op de vloer gelopen worden en de meubels worden teruggezet. Uw eikenhouten vloer ziet er weer ui als nieuw, de natuurlijke schoonheid is hersteld en de tekening van het hout spreekt weer.

Met gevoel voor hout, oog voor kwaliteit en verfijnd vakmanschap schuurt Bovenste Plank uw eikenhouten vloer.

Waarom een vloer of trapbekleding bij de Bovenste Plank?

We zijn gespecialiseerd in eikenhout. We produceren dit namelijk ook helemaal zelf! Made in Holland, West-Friesland!

U kunt gebruik maken van onze parketteurs, vakbekwame medewerkers in vast dienstverband met jarenlange ervaring.

Wij leveren de beste kwaliteit en geven een garantie van 10 jaar

We komen vrijblijvend bij u langs voor gespecificeerd advies en een offerte op maat.

Doordat wij het maken van de vloer helemaal in eigen hand hebben, bieden wij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

U kunt in de showroom te Wervershoof verschillende vloeren bekijken. Indien gewenst kunt u ook het proces van het vervaardigen van de plank bekijken in de werkplaats.

Vloerverwarming bij een eikenhouten vloer

Veel mensen kiezen steeds vaker voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Onze vloeren van eikenhout zijn hiervoor uitermate geschikt. Bij Bovenste Plank leveren we niet alleen de juiste vloer voor op uw vloerverwarming, maar kunt u ook terecht voor de vloerverwarming zelf. Bij het aanleggen van de vloerverwarming zijn er verschillende opties: een optie is het infrezen van de vloerverwarming. Veel woningen zijn voorzien van een betonvloer, daar bovenop ligt de dekvloer. Je kunt de vloerverwarmingsbuizen dan in de bestaande dekvloer leggen. Een voordeel voor veel mensen is dat de dekvloer er niet uitgehaald hoeft te worden. Er hoeft dus niet zoveel gebroken te worden als je een nieuwe vloer en vloerverwarming wilt. Er is dankzij het infrezen ook geen extra opbouwhoogte nodig. Deuren hoeven ook niet ingekort te worden. Een ander voordeel is de snelle opwarmtijd van de vloer, de slangen liggen namelijk tegen het oppervlakte aan. Een vloerverwarming infrezen kan vaak gerealiseerd worden in één dag.

vrijblijvend advies nodig?

Vul hier je gegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan