De voordelen, verschillen van een eiken houten vloer ten opzichte van een PVC vloer

Bij bovenste plank zijn we gespecialiseerd in het leggen van de mooiste vloeren. Daarbij willen we de klant ook graag zoveel mogelijk informeren en duidelijk de voordelen en verschillen aangeven wat betreft eikenhout t.o.v. PVC. Lees het hier!

Wij zouden echter wel altijd een eiken houten vloer adviseren, dit is echter wel afhankelijk van een aantal factoren.

De voordelen van een eiken houten vloer t.o.v. PVC:

  1. Eikenhout heeft een warme en natuurlijke uitstraling die een gevoel van elegantie en tijdloosheid aan uw interieur kan toevoegen. De unieke houtnerf, texturen en kleurvariaties zorgen voor een authentiek en rustiek karakter.
  2. Eikenhout is een zeer duurzaam hardhout dat bekend staat om zijn sterkte en slijtvastheid. Met de juiste zorg en onderhoud kan een eikenhouten vloer tientallen jaren meegaan, waardoor het een langetermijninvestering is. PVC is ook krasbestendig, maar is moeilijker te bewerken wanneer de vloer is beschadigd.
  3. Veelzijdigheid: Eikenhouten vloeren passen goed bij verschillende interieurstijlen, van klassiek tot modern. Ze kunnen gemakkelijk worden aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren en kunnen worden afgewerkt in verschillende tinten en afwerkingsstijlen, zoals geolied, gelakt of gerookt.
  4. Een eikenhouten vloer kan de waarde van uw huis verhogen. Het wordt vaak beschouwd als een luxe en kan potentiële kopers aantrekken wanneer u besluit uw woning te verkopen.
  5. Herstelbaarheid: In tegenstelling tot sommige andere vloermaterialen kunnen beschadigingen aan eikenhouten vloeren meestal worden gerepareerd door schuren en opnieuw afwerken. Dit maakt het gemakkelijker om eventuele krassen, vlekken of slijtage in de loop van de tijd aan te pakken en de vloer er weer als nieuw uit te laten zien.
  6. Gezond binnenklimaat: Eikenhout is een natuurlijk materiaal en bevat geen schadelijke stoffen of allergenen die de luchtkwaliteit in uw huis kunnen beïnvloeden. Het is een goede keuze voor mensen met allergieën of gevoeligheden.
  7. PVC-vloeren hebben meestal een lagere warmte-isolatie dan houten vloeren. Dit kan resulteren in een kouder gevoel aan de voeten, vooral in koude klimaten. Eikenhouten vloeren geven een behaaglijker gevoel in het algemeen, maar ook aan de voeten.

Wat kenmerkt een PVC vloer? Het is een namaak vloer gemaakt van plastic met een houtlook. PVC-vloeren vereisen over het algemeen minder onderhoud en zijn doorgaans goedkoper in aanschaf en installatie dan eikenhouten vloeren. PVC-vloeren hebben daarnaast iets meer geluidsabsorberende eigenschappen. Dit kan resulteren in een stillere leefomgeving in vergelijking met eikenhouten vloeren. Maar dit zorgt er wel voor dat je huiskamer minder ‘leeft’.

Kortom: De PVC vloer is voor mensen die minder budget hebben of bijvoorbeeld weinig tijd of discipline hebben om één keer in de zoveel tijd de vloer te onderhouden. De eiken houten vloer is echter een duurzamere en schonere keuze. Zowel voor jouw gezondheid als voor het milieu. Daarnaast geeft het je ruimte echt een natuurlijke en rustieke uitstraling in tegenstelling tot PVC. Het is dus helemaal afhankelijk van jouw wensen, budget of persoonlijke voorkeuren maar eikenhout blijft de beste en meest verantwoorde keuze. Laat je adviseren en neem contact met ons op!

vrijblijvend advies nodig?

Vul hier je gegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk!

"*" geeft vereiste velden aan